Ruim 60 jaar ervaring in parket plaatsen.

Al meer dan 60 jaar, verdeeld over 2 generaties, legt Schillemans parket. Hierdoor beschikken wij over honderden realisaties en evenveel tevreden klanten. Als ervaringsdeskundigen weten wij perfect welke parketvloer u nodig heeft.

Kwaliteitsvolle materialen

Schillemans werkt enkel met materialen van betrouwbare leveranciers met een uitstekende reputatie.

Oog voor detail

Het leggen van parket is precisiewerk. Schillemans doet dit dan ook met de grootste nauwkeurigheid.

Gratis onderhoudsproduct

Wij gaan volledig voor 100% klantentevredenheid. En daar hoort een gratis onderhoudsproduct bij.

Kiest u voor plankenvloer?

Samengesteld parket

Bij een plankenvloer, ook wel samengesteld parket genoemd, wordt er een toplaag verlijmd op de ondergrond. De toplaag bestaat uit fineerplaten, de ondergrond kan zowel MDF als multiplex zijn.

Een plankenvloer klikt in elkaar waardoor het goedkoop en stabiel is. Door de toplaag rechtstreeks op de ondergrond te verlijmen, is de totale dikte van de vloer slechts zo’n 14 millimeter.

Of toch massief parket?

Traditioneel parket

Massief of traditioneel parket bestaat uit een bovenparket die genageld wordt op het onderparket. Deze twee lagen van elk zo’n 8 millimeter, worden verlijmd op de ondergrond.

De dikte van de totale constructie is zo’n 20 millimeter. Massief hout is de meest duurzame houten vloer die er momenteel is. Dit maakt het duurder dan een plankenvloer, maar de levensduur is enorm.

HOEVEELHEIDSVOORDEEL: HOE MEER VIERKANTE METER U BESTELT, HOE VOORDELIGER DE PRIJS.

Soorten hout

Bij de keuze van een parketvloer hebt u enorm veel mogelijkheden: welk patroon wilt u, welke afwerking, maar ook de houtsoort kunt u kiezen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Gratis onderhoudsproducten

Schillemans Parket gebruikt Rubio Monocoat onderhoudsproducten die zorg dragen voor uw hout. Dit zijn producten van hoge kwaliteit met een uitstekende reputatie om houten vloeren in topconditie te houden. Na het leggen van parket door Schillemans krijgt u 1L Rubio Monocoat Soap gratis.

Gratis onderhoudproduct voor uw parket van Rubio Monocoat

Moet uw parket vervangen worden? Dan nemen wij het oude parket graag kosteloos mee.

Hebt u nog vragen of wilt u een gratis offerte?

Contacteer ons gerust per mail of telefonisch. Wij geven u zo snel mogelijk een antwoord.

Hoe wij werken.

Getuigenissen.

“Vakwerk tot in het kleinste detail. Zeer deskundig advies en een piekfijne uitwerking waar we iedere dag opnieuw van genieten.”

Jeroen Vandessel

F.A.Q.

Vaak gestelde vragen en antwoorden

In de meeste omstandigheden is een offerte gratis. Enkel bij schadegevallen voor de verzekering kunnen wij geen gratis offerte aanbieden.

Na plaatsing bieden wij in normale omstandigheden vijf jaar garantie op ons werk.

Een plaatsbezoek buiten kantooruren is zeker mogelijk. Klant is koning!

Parket in combinatie met vloerverwarming is perfect mogelijk, maar er moet met verschillende zaken rekening gehouden worden. Zo zijn sommige houtsoorten hiervoor beter geschikt dan andere en is ook de breedte van de planken belangrijk. Wilt u deze combinatie in uw woning? Contacteer ons gerust, dan komen wij eens een kijkje nemen om u te adviseren.

De exacte tijd tussen het eerste contact en de oplevering hangt af van verschillende factoren (bv. drukte, omvang van het werk, soort). Plankenvloer leggen we gemiddeld 30 à 40 vierkante meter per dag. Tussen opmeting en oplevering mag u zo’n 2 à 3 maanden rekenen.

Wordt uw parket vervangen, dan breken wij het oude uit en nemen we hem mee. Geen opruimwerk dus voor u.

Welk legpatroon en welke houtsoort u best neemt, is een persoonlijke keuze. Om de juiste keuze te maken, staan wij u uiteraard bij met raad en advies. Als ervaringsdeskundige weten wij perfect welk materiaal het best past in welke situatie.

Wilt u parket laten plaatsen?

Laat het ons per mail of telefoon weten. Wij zijn er om te helpen!